Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvalekváros tepertős papucs

default user icon
MME
90 perc
rafinált
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A kefirt vagy joghurtot meglangyosítjuk, és beleöntjük egy tálba. Hozzáadjuk a cukrot, az élesztőt, és hagyjuk egy kicsit felfutni.
  2. A lisztet a robotgép táljába öntjük, hozzáadunk egy teáskanál sót, és alaposan összekeverjük össze.
  3. Egy mélyedést készítünk a sós liszt közepébe, ebbe ütjük a tojást, és az élesztős joghurtot. Addig dagasztjuk a tésztát, míg már nem ragad a tál falához.
  4. A tésztát áttesszük egy kelesztőtálba, és hagyjuk mekeg helyen a duplájára kelni.
  5. A tepertőt ledaráljuk, sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  6. A megkelt tésztát lisztezett felületen fél cm vastag téglalappá nyújtjuk, és megkenjük a tepertőkrémmel. Kétszer-háromszor meghajtogatjuk, mint a leveles tésztát.
  7. Az utolsó hajtogatás után kinyújtjuk egy 3-4 mm vastag téglalappá a tésztát, majd egy éles késsel vagy pizzavágóval vágjuk egyforma, kb. 8 × 8 cm-es négyzetekre.
  8. Mindegyik tésztanégyzet tetejére egy kanál szilvalekvárt teszünk, majd a tészta két ellentétes sarkát összecsípjük, így kapjuk meg a papucs formát.
  9. A papucsokat szilikonos sütőpapírral bélelt tepsire tesszük 4-5 cm-re egymástól, mert még kelni fognak.
  10. Letakarjuk a tepsit egy konyharuhával, és újabb 20 percig kelesztjük a tésztát.
  11. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  12. A megkelt papucsok tetejét lekenjük felvert tojással, és a tepsit a forró sütőbe tesszük.
  13. 20-25 perc alatt szép aranybarnára sütjük a papucsokat.
  14. Porcukorral megszórva tálaljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a szilvalekváros tepertős papucs!

Ezek is érdekelhetnek