Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Kolbászos-tejfölös pogácsa

60 perc
egyszerű
olcsó
5 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. 1 dl langyos tejben elkeverjük a cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, és megszórjuk a tetejét egy kevés liszttel, majd hagyjuk felfutni.
  2. A lisztet összevegyítjük a sóval, a köménnyel és a borssal, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tejföllel elhabart tojást, és a langyos tejjel alaposan kidagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  3. A kolbászról lehúzzuk a héját, ledaráljuk és összekeverjük a vajjal.
  4. A tésztát téglalap alakúra nyújtjuk, megkenjük a kolbászos vajjal, és háromszor hajtogatjuk 20 perces pihentetésekkel. Ezután a tésztát 2 cm-es vastagságúra kinyújtjuk, a tetejét éles késsel bevagdossuk, és egy 5 cm-es pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
  5. A két tenyerünk között kissé megsodorjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, megkenjük a felvert tojással, megszórjuk köménymaggal, és még kb. 20 percig pihentetjük. 190 fokra előmelegített sütőben pirosra sütjük.

    Még több pogácsarecept >>> 

    MÉG TÖBB ISTENI SÓS VENDÉGVÁRÓ RECEPT >>> 

    Kolbászos receptek >>>
     

Ezek is érdekelhetnek

Friss