Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Fűszeres almás-túrós lepény

75 perc
bonyolult
megfizethető
6 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd 30 percre hűvös helyre tesszük. Addig az almát meghámozzuk, és vékony, kisebb darabokra vágjuk. Összekeverjük a cukorral, a morzsával, a dióval és az aszalt gyümölcs darabkákkal.
  2. A cukor felét elkeverjük a pudingporral, felfőzzük a tejjel,  majd langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a jól megmosott, lereszelt citrom héját, majd a túrót, a mazsolát és a gyümölcsdarabkákat is.
  3. A tojások fehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és a töltelékbe forgatjuk. A tésztát két részre vágjuk. Az egyiket tepsi méretűre nyújtjuk (25 x 35 cm). Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztát belefektetjük. Ráhalmozzuk a az almás tölteléket, majd 220 fokra előmelegített sütőben 6 perc alatt elősütjük.
  4. A sütőből kivéve ráöntjük a túrós tölteléket, és egyenletesen elsimítjuk rajta. Befedjük a másik darab kinyújtott tésztával. Villával megszurkáljuk, lekenjük tojássárgájával, és a tetejét megszórjuk vágott dióval. Visszatoljuk a sütőbe, és további 20 percig sütjük.

Megjegyzés

Ezt a finom süteményt a Mesterszakács oldalról választottam. Ajánlom az elkészítését, akár az ünnepekre is. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek