Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szedres-túrós pite

35 perc
rafinált
átlagos
6 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A lisztet összemorzsoljuk a vajjal, vagy margarinnal, majd összegyúrjuk a többi hozzávalóval, majd fóliába csomagolva 20 percre hűtőbe tesszük.
  2. Lisztezett deszkán kicsit nagyobbra nyújtjuk, mint a piteforma, majd belesimítjuk a formába. Villával helyenként megszurkáljuk, aztán előmelegített sütőben 10 percet alatt elősütjük.
  3. Az szedren kívül mindent összekeverünk a töltelékhez és rákanalazzuk az elősütött pitére, majd egyenletesen elosztva a szedret is rászorjuk.
  4. Visszatesszük a sütőbe, aztán 25-30 perc alatt készre sütjük. Miután kihűlt, megkenjük a tetejét vegyes erdei gyümölcslekvárral.

Megjegyzés

Többféle gyümölccsel elkészíthető, akkor annak megfelelő dzsemet kell hozzá választani. - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek