hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sütőben sült palacsinta túrógombóccal

120 perc
mester
átlagos
6 adag
Hozzávalók
  • Palacsinta tészta hozzávalói 22x32 cm-es tepsihez:
  • 50 dkg natúr joghurt (v. gyümölcsjoghurt)
  • 3 db tojás
  • 12 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 2 ek holland kakaó
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet só
  • 1 tk szódabikarbóna
  • Túrógombóc hozzávalói:
  • 25 dkg túró
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 1/2 db citrom leve
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag Aranka vaníliás pudingpor (FŐZÉS NÉLKÜLI))
  • 1/2 csomag mandulaforgács
  • Málnaszósz hozzávalói:
  • 30 dkg málna
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl víz
  • 1 tk étkezési keményítő + pici víz
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A porcukorhoz hozzáadjuk a vaníliás cukrot, a tojások sárgáját, a joghurtot, egy csipet sót, majd simára keverjük. (Én sárgabarackos joghurtot kevertem hozzá.) A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával és a kakaóval, majd hozzászitáljuk a cukros keverékhez. Simára keverjük ezt is.
  2. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd apránként hozzákeverjük a masszához. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, majd egyenletesen beleöntjük a masszát. Ezután a tepsit párszor az asztalhoz ütögetjük, mielőtt a sütőbe tennénk.
  3. Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 30-35 perc alatt készre (tűpróbáig) sütjük. Én légkeverésnél 160 fokon, 30 percig sütöttem. Ha elkészült, kivesszük a sütőből, pár percig hagyjuk hűlni a tepsiben, majd a sütőpapírral együtt rácsra helyezzük és hagyjuk kihülni teljesen.
  4. Amikor a tészta kihűlt, ízlés szerint korongokat szúrunk ki belőle, vagy egyszerűen csak felszeleteljük. A túrót egy tálba tesszük, és a villával kicsit összetörjük. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és citromlevet, a főzés nélküli Aranka vaníliás pudingport, majd alaposan összekeverjük. Ezután legalább egy órára a hűtőbe tesszük, utána pedig nedves kézzel ízlés szerinti gombócokat formázunk belőle.
  5. A mandulaforgácsot egy teflon serpenyőbe, állandó kevergetés mellett világos zsemle színűre pirítjuk, majd beleforgatjuk az elkészült túrógombócokat. (Figyeljünk, mert hamar megég!)
  6. A málnát megmossuk, egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, a vizet, majd pár percig főzzük. Ezután levesszük a tűzről és passzírozzuk. Így a magok nem kerülnek bele. Ezután visszatesszük a tűzre, forráspontig melegítjük, majd hozzáadjuk a pici vízzel simára kevert étkezési keményítőt. Kevergetve addig főzzük, hogy kissé besűrűsödjön. Ezután kihűtjük teljesen.
  7. Tálalás előtt pár kanál málnapépet teszünk a tányérba, a közepére kerül a kiszúrt tésztakorong, arra pedig a túrógombóc. Ízlés szerint gyümölcslekvárral is tálalhatjuk, mert az is jól illik hozzá.  

Megjegyzés

Tálalás előtt tegyünk a tányérba pár kanál málnapépet, tegyük a közepére a kiszúrt tésztakorongot, helyezzük rá a túrógombócot, majd úgy kínáljuk. Ízlés szerint gyümölcslekvárral is tálalhatjuk, mert az is jól illik hozzá. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek