Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Cseresznyés-túrós pite

> 90 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 40 dkg liszt
  • 20 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 6 dkg porcukor
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 1 dl tejföl
  • 1 csipet só
  • (pici tej, ha szükséges)
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg félzsíros tehéntúró
  • 2 tojás
  • 1 dl tejföl
  • 10-15 dkg porcukor - ízlés szerint
  • 50 dkg leszűrt, magozott cseresznyebefőtt
  • 2 evőkanál liszt
  • 1 diónyi friss gyömbér vagy 1 csapott teáskanál őrölt gyömbérpor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál reszelt narancshéj vagy citromhéj
  • pici só

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet összekevertem a sütőporral és a sóval, a vajat szétmorzsoltam benne. A többi hozzávalóval összegyúrtam, a cipót 1/2 órát a hűtőben pihentettem.

A töltelékez a túrót összetörtem, összekevertem a villával habosra vert tojásokkal, a tejföllel, a cukrokkal és pici sóval. Belekevertem a lisztet, gyömbérrel, narancs héjával ízesítettem, végül finoman beleforgattam a cseresznyét.

A tésztacipót elfeleztem, bő felét közepes, kikent tepsibe nyújtottam, a tölteléket rásimítottam, majd a másik tésztát is kinyújtottam, és a tölteléket beborítottam.

Tejföllel kentem meg a tetejét, villával sűrűn megszurkáltam, előmelegített 200 fokos sütőbe toltam. A hőfokot 10 perc után 180 fokra mérsékelve addig sütöttem, ameddig a teteje pirosra sült.

A tepsiben hagytam kihűlni, szeleteltem, tálra rendeztem, porcukorral meghintettem, és tálaltam.

Ezek is érdekelhetnek