A lasagne lapokat megfőzzük, leszűrjük, és félretesszük. Egy tálban öszekeverjük a túrót a porcukorral, a tejföllel és a tojással. Megszórjuk a mazsolával, a fahéjjal és a sóval.
Egy 17×25 cm-es hőálló tálat kikenjük vajjal. Az aljára teszünk 4-5 db tésztalapot. Megkenjük a töltelékkel, majd addig folytatjuk a rétegezést, amíg el nem fogynak az alapanyagok. A tetejét is megkenjük a töltelékkel, majd 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt szép pirosra sütjük.
Az eredeti recept nem lasagne tésztából volt, de így gyorsan megvolt. Leírom a tészta hozzávalóit, ha valaki saját tésztát szeretne gyúrni. 50 dkg lisztet 3 db tojással és annyi vízzel összegyúrjuk, hogy kemény, de nyújtható tésztát kapjunk. Vékonyra nyújtjuk, majd 20×10 cm-es darabokra vágjuk, és sós vízben kifőzzük. - ditti56
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!