hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Nagyon sajtos sonkás rakott tészta

45 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Egy fazékban vizet forralunk, beletesszük a leveskockákat, majd a tésztát fogkeményre főzzük és leszűrjük.
  2. Egy másik fazékban a vajat megolvasztjuk megszórjuk liszttel, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük a tejet. A reszelt sajtot beleszórjuk és sűrűre főzzük megvárva, míg a sajt elolvad, a végén sózzuk és borsozzuk. 
  3. A tésztát összekeverjük a mártás 2/3-ával és az apró kockára vágott sonkával, majd egy tűzálló tálba átöntjük.  A tetejét meglocsoljuk a maradék sajtszósszal, megszórjuk kockára vágott baconnel és parmezánnal.
  4. Előmelegített sütőben 165 fokon kb. 20 percig sütjük, amíg megpirul a teteje.

Nézzétek meg videón, hogyan készül a nagyon sajtos sonkás rakott tészta

Ezek is érdekelhetnek