A mexikói rakott tésztához egy magasabb falú serpenyőben olajat hevítünk és megdinszteljük benne a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát. Rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és fehéredésig sütjük.
Hozzáadjuk az apróra vágott csilipaprikát, megszórjuk oreganóval és beletesszük az apróra vágott paradicsomot és 30 percen át rotyogtatjuk az egészet. Ha szükséges, vizet öntünk hozzá, hogy jó szaftos legyen. A végén hozzákeverjük a kukoricakonzervet és összeforraljuk.
A tésztát a csomagoláson található előírás szerint kifőzzük és leszűrjük és összekeverjük a darált hússal, és egy tűzálló edénybe átöntjük. A tetejét reszelt sajttal megszórjuk, majd 165 fokra előmelegített sütőbe addig sütjük, míg a sajt ráolvad a tetejére.