hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Mexikói rakott tészta darált hússal

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Allergének
  • Glutén
  • Tej

Elkészítés

  1. A mexikói rakott tésztához egy magasabb falú serpenyőben olajat hevítünk és megdinszteljük benne a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát.
  2. Rátesszük a darált húst, sózzuk, borsozzuk és fehéredésig sütjük. 
  3. Hozzáadjuk az apróra vágott csilipaprikát, megszórjuk oreganóval és beletesszük az apróra vágott hámozott konzervparadicsomot, majd 30 percen át rotyogtatjva főzzök. Ha szükséges, vizet öntünk hozzá, hogy jó szaftos legyen. A végén hozzákeverjük a kukoricakonzervet és még egyszer jól összeforraljuk.
  4. Amíg készül a húsos ragu, a tésztát a csomagoláson található előírás szerint kifőzzük és leszűrjük.
  5. Jénai tálba vagy tepsibe töltjük, és ráöntjük az elkészült darált húsos szószt. Óvatosan összekevergetjük, majd reszelt sajttal megszórjuk.
  6. 165 fokra előmelegített sütőbe addig sütjük, amíg a sajt ráolvad a tetejére és kicsit megpirul (kb. 20-25 perc).

Nézzétek meg videón, hogyan készül a mexikói rakott tészta:

Ezek is érdekelhetnek

Friss