Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szabi a pék megmutatta: így készül a legfinomabb aszalt paradicsom!

default user icon
MME
Szabadfi Szabi, a pék a kovászos és kelt tészták mestere, de ha zöldség-, gyümölcs és fűszertemesztésről, és a termények feldolgzásáról van szó, akkor is számíthat rá az internet népe. Most épp azt mutatta meg, hogy a beérett paradicsomot hogyan tartósítja, hogy az tökéletes alapanyagul szolgáljon a pékremekek elkészítéséhez.

"Ugye aki elültette, leszedte, most aszalhatja. Összehasonlíthatatlan az íze a boltival és még sárga is" - írta ki Szabadfi Szabolcs, azaz Szabi, a pék Facebookra tegnap, mellékelve a kertjében éppen beérett sárga koktélparadicsomok aszalásának folyamatát. Az tudható, hogy Szabi a szentendrei Panificio il Basilico étterem és pékség kertjében termeszti a sütéshez használt fűszereket, és több zöldség is megterem ott - ezek szerint a focacciára és a pizzára kerülő aszalt paradicsom is saját termésből készül!

A poszt alatt a kommentelők is beindultak: volt, aki saját, napon aszalt - vagy épp az aszalózsákban készülő -  paradicsomairól töltött fel képet, de olyan is volt, aki további ukázokat kért a Mestertől.

"Mennyi ideig aszaltad ? A pirosat is lehet ugyanígy?" -  teszi fel a kérdést egyikük, amire jött is a válasz: "Igen! Mérettől függően 16-20 óra 70 fok." Volt, aki a zöld paradicsom aszalásáról érdeklődött, arra Szabi azt válaszolt, hogy abból lekvárt kézít majd, de a szürettel még vár egy kicsit.

A kritikus hangok sem maradhattak el: volt, aki számonkérte Szabin, hogy maggal együtt aszalta a gyülölcsöt - mire Szabi a tőle megszokott laza őszinteséggel válaszolt: "Ezek olyan pici koltélparik voltak, hogy nem volt rá türelmem!" 

Úgyhogy, akinek nincs cérnája magozgatni az is bátran nekiállhat - sőt, amíg ilyen jó az idő, érdemes a tetőn aszalt változatot is kipróbálni - itt olvashatjátok el részletesen, hogyan készül!

Ezek is érdekelhetnek

Friss