Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Szabadfi Szabi, a pék a kovászos és kelt tészták mestere, de ha zöldség-, gyümölcs és fűszertemesztésről, és a termények feldolgzásáról van szó, akkor is számíthat rá az internet népe. Most épp azt mutatta meg, hogy a beérett paradicsomot hogyan tartósítja, hogy az tökéletes alapanyagul szolgáljon a pékremekek elkészítéséhez.
Szabadfi Szabolcs ismét bebizonyította, hogy ja kelt tésztáról és pizzáról van szó, a legjobbak között a helye: a hétvégi II. Piaggio Pizzasütő Bajnokságon a Panificio il Basilico a TOP 10 Pizzéria megtisztelő címet nyerte el.
Szabi, az ország pékje kétségtelenül az egyik legszimpatikusabb figurája ma a hazai gasztronómiának, aki nemcsak személyisége, hanem megkérdőjelezhetetlen szakértelme miatt lett sokak kedvence, példaképe.
Szabadfi Szabolcsot már sokan ismeritek, hiszen a Mindmegette.hu Péksulijában isteni házi kenyereket, zsemléket, kifliket, péksüteményeket süt. Hogy mindenkinek meglegyenek kedvenc pékünk legjobb receptjei, összegyűjtöttük most ezeket nektek!
Szabadfi Szabolcs, vagy ahogy sokan ismerik, Szabi, a pék immáron ötödször indult a világ legnagyobb pizzakészítő versenyén.
Szabadfi Szabi, a pék ezúttal egy isteni finom, fonott, vagyis ostoros kalács receptjét hozta nekünk, amit egy meggyes és lime-os ricottatöltelékkel turbózott fel, a tetejét pedig mandulaforgáccsal hintette meg. Vegyetek egy mély levegőt, ugorjatok neki, mert bár nem egy villámrecept, minden fáradságot megér ez a csoda kalács – de mindenek előtt, nézzétek meg a videót, hogy tökéletesen sikerüljön!
Videó
A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette új sorozatában Szabadfi Szabolcs – vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Most megmutatja, hogy készíthetsz háromféle húsvéti kalácsot egy tésztából.
December 12-én 19 órakor startol az Ide süss! ünnepi kiadása a Viasat3-on. A műsorvezetők ismét Ábel Anita és Sass Dani lesznek, a családias gasztroshow finomságait pedig Szabadfi Szabolcs és Szalai Dóri fogja értékelni. Szabi a pék arra a kérdésre is választ ad, hogy hogyan nem reped ki a karácsonyi bejgli.
Új arculattal nyitott újra Szabadfi Szabolcs Pozsonyi úti fánkozója, a Bomboloni. Teljesen megváltozott a termékpaletta!
Szabadfi Szabolcs az Instagram-oldalán osztotta meg a szomorú hírt. Megható posztban búcsúzott.
Itt a farsang, nyakunkon a fánkszezon, ilyenkor mindenki azt próbálgatja, hogyan kell tökéletes szalagos fánkot sütni. Szabadfi Szabolcs, vagyis Szabi a pék elárulja a titkot, és megmutatja, hogy készíthettek otthon ti is foszlós farsangi fánkot.
Szabadfi Szabolcsnak és a Mindmegette Péksulijának hála, nektek nem kell külön futárszolgálatot alakítani Torinóba, mint ahogyan Napóleon tette azért, hogy kedvre rágcsálhassa a klasszikus grissinit. Az olasz éttermek asztalain szinte mindig megtalálható, hiszen míg az ételekre várnak a vendégek, ezt majszolgatják.
A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette új sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Jöjjön most egy olyan sajtos pogácsa, amilyet még nem kóstoltatok: kétféle sajattal, és némi snidlinggel megbolondítva!
Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy mindenki ismeri és emlegeti, Szabi a pék - egy 10 részes videósorozatban már átadta tudása egy részét a Mindmegette.hu olvasóinak. Most pékmesterünk, újabb sorozatában, sztárvendégeivel közösen készít el valamilyen kovászolt vagy élesztős csodát. Ezúttal Szekeres Adrienn szegődött mellé pékinasnak, akivel egy zseniális, pihe-puha gesztenyés babkát gyúrnak, kelesztenek, fonnak és díszítenek fel.
Mitől lesz igazán, márványos a bejgli? Milyen töltelékkel dobhatjuk fel a karácsony legkedveltebb süteményét, ha már unja a család a diót és a mákot? Szabadfi Szabolcs, azaz Szabi a pék videójából minden kérdésre választ kaptok!