Mindmegette.hu
Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept
MME
Cikk
Szabadfi Szabi, a pék a kovászos és kelt tészták mestere, de ha zöldség-, gyümölcs és fűszertemesztésről, és a termények feldolgzásáról van szó, akkor is számíthat rá az internet népe. Most épp azt mutatta meg, hogy a beérett paradicsomot hogyan tartósítja, hogy az tökéletes alapanyagul szolgáljon a pékremekek elkészítéséhez.
Pataki Nóra
Videó
Az olaszok sokféle stílusban készülő laposkenyere, a focaccia általában sós, de vannak édes változatai is. A fehér kenyérrel ellentétben nincs ropogós héja. Mutatjuk, hogyan lesz tökéletes!
Könnyű ebédnek, mediterrán vacsorának, de akár vendégvárónak is tökéletes a focaccia. Az olaszok népszerű kenyérlepényét elkészítheted különböző feltétekkel, de az az igazi, amikor darabokra törve tunkoljuk olívaolajba. Házisáfrány, alias Déri Szilvia megmutatja, hogyan készíthettek kovászos focacciát. Egyszerűbb lesz, mint gondolnátok.
A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette új sorozatában Szabadfi Szabolcs - vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Jöjjön most egy isteni szőlős és olívás focaccia, amelynek receptjéért sorban álltak a kollégáink is.
Baloghné Kele Judith
A nyári grillezések, tárcsán sütések, salátázások, különféle mártások társaságában nagyon jól érzi magát a lepénykenyér. Tortilla és pita sokfelé kapható félkész állapotban is, de ha van 10 percünk és hangulatunk hozzá, akkor mi magunk is elkészíthetjük ezeket a kenyereket.
M Szonja
Németh Miklósné
Kőrösy Gabriella
KOCSIS BÁLINT