A tészta hozzávalóit a robotgép üstjébe tesszük, és alaposan kidagasztjuk, majd letakarva 60 percig pihentetjük.
A paradicsomnak kikaparjuk a magjait, a húsos részt felaprítjuk az olívabogyóval és az aszalt paradicsommal együtt.
Egy 26 cm-es, kapcsos tortaforma belsejét beolajozzuk. Ha a tészta megkelt, laza mozdulatokkal átgyúrjuk, és hosszúkás hengerré formáljuk, majd csigavonalban beletekerjük a formába. A tekerések közé szórjuk a felaprított tölteléket, a tésztát lekenjük olajjal, megszórjuk a fűszerekkel és sópehellyel. 30 percig kelesztjük, majd 180 fokon szép aranybarnára sütjük.
A focaccia a pizza egyik fajtája, hiszen a tésztája ugyanaz, de attól jóval vastagabb. Sokszor készítem különböző feltétekkel, de a hagyományos rozmaringosat is nagyon szereti a család. - Baloghné Judit
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!