Kidagasztjuk a bigát és legalább 24 órát pihentetjük letakarva, egy kiolajozott tálban, a hűtőben.
A bigát a vízzel, a liszttel és a kovásszal/élesztővel sima tésztává dagasztjuk, majd 15 percet pihentetjük. Hozzáadjuk a sót és magas fokozaton kidagasztjuk, nagyjából 8 perc alatt. Olajozott tálban, letakarva, legalább 1 órát pihentetjük.
A tésztát olajjal átkent deszkára (kb. 40x25 cm) fektetjük és ujjbeggyel, finoman széthúzzuk, vigyázva a pihentetés során kialakult buborékokra. Elfelezzük és sütőpapírral bélelt sütőlapokra fektetjük. Ekkor nyomkodjuk bele a feltétet: olajbogyó-rozmaring és szőlő-rozmaring kerül rájuk, majd 30 percet pihentetjük.
Megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon fel túlságosan, majd durva szemű sóval megszórjuk. 260 fokra előmelegített sütőben, 20 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve tovább dekorálhatjuk rózsára hajtott, levegőn szárított sonkával, sós-borsos, citromos kakukkfűvel ízesített mascarponéval. Forrón tálaljuk.