Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tavaszi focaccia

120 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A focacciához egy tálban elvegyítjük a kétféle lisztet az élesztővel és a sóval. Hozzáöntjük a vizet és az olívaolajat, és összekeverjük fakanállal, majd kézzel átgyúrjuk a tésztát. 
  2. A tetejét olívaolajjal megkenjük, majd letakarva, meleg helyen 2 órán át kelesztjük.
  3. Egy kisebb tepsit olívaolajjal kikenünk, belehelyezzük a tésztát, és kézzel belenyomkodjuk egyenletesen. Villával megszurkáljuk, és ismét megkenjük olívaolajjal. 
  4. A tepsit egy konyharuhával letakarjuk, és további 45 percen át kelesztjük a tésztát.
  5. A sütőt előmelegítjük 225 fokra.
  6. Közben a díszítéshez megmossuk a koktélparadicsomokat, majd félbevágjuk őket. A bazsalikomot megmossuk, leszárítjuk. A lila hagymát meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, azután csíkokra szedjük őket. A paprikát megmossuk, szárazra töröljük, és felcsíkozzuk.
  7. A tésztán a koktélparadicsomot, a bazsalikomot, a tökmagot, a hagymát és a paprikát a képen látható módon vagy tetszés szerinti alakzatban elrendezzük.
  8. A focacciát 225 fokon 15 percig sütjük. Azután leveszsük a sütő hőfokszabályzóját 200 fokra, és 10-15 perc alatt készre sütjük a lepénykenyeret.

    Ajánljuk még:

EGYSZERŰ KOVÁSZOS FOCACCIA>>> 

SZŐLŐS ÉS OLÍVÁS FOCACCIA>>> 

GYORS FOCACCIA>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss