hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Focaccia dolce all'uva (olasz szőlős lepény)

60 perc
egyszerű
megfizethető
5 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • 1 tk cukor
  • 1 kk só
  • 3 ek olívaolaj
  • 2-3 dl langyos víz
  • A tetejére:
  • 60 dkg fekete vagy rosé kimagozott szőlő
  • 10 dkg barna cukor
  • 8 ek olívaolaj

Elkészítés

  1. A tésztához kb 1 dl langyos, cukros vízben felfuttatjuk az élesztőt, majd az átszitált liszthez adjuk a sóval, az olívaolajjal és a vízzel együtt. Tésztát dagasztunk belőle, és langyos helyen a duplájára kelesztjük.
  2. Ha a tészta megkelt, kétfelé osztjuk és laza mozdulatokkal átgyúrjuk. A tészta egyik felét, kb. 30x40 cm-es téglalap alakúra nyújtjuk, megszórjuk a cukor felével, rálocsoljuk az olívaolaj felét és kirakjuk az elfelezett és kimagozott szőlőszemek felével.
  3. A tészta másik felét is kinyújtjuk, majd ráborítjuk a szőlővel kirakott tésztára, rárakjuk a megmaradt szőlőszemeket, megszórjuk cukorral, rácsurgatjuk az olajat és 30 percig kelesztjük. Végül 180 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss