A hozzávalókat rugalmas kenyértésztává gyúrva, olajjal megkenve egy órára félretesszük pihenni.
Ha megkelt, lisztezett deszkán, lisztbe mártott kézzel télalap alakúra formáljuk -de lehet kerek, ovális,vagy amilyenre szeretnénk - , majd megpakoljuk az ízlés szerinti feltétekkel. Az itt látható egyik változat friss oreganóval, újhagymával, fokhagymával, paradicsommal, fekete olajbogyóval, pritamin paprikával és mozzarellával készült, de lehet a mediterrán ízeket fokozni bazsalikommal, rozmaringgal vagy kakukkfűvel.
A hagyományos olasz foccacia duci, de inkább laposabb kenyérlepény, aminek a tetejére ízlés szerinti fűszereket: fokhagymát, hagymát, oregánót, kakukkfüvet, rozmaringot, durva tengeri sót, illetve olivabogyót, kapribogyót szórhatunk. - zsuzsamama56
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!