A fehér csokis-áfonyás sajttortának először elkészítjük a alapját. A kekszet ledaráljuk, beletesszük az olvasztott vajat és összegyúrjuk majd egy kapcsos tortaformába (vagy tálcára tett tortagyűrűbe) tesszük. Hűtőbe tesszük és elkészítjük a krémet.
Vízgőz felett megolvasztjuk a fehér csokit. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a natúr krémsajtot, az átszitált porcukrot és a kemény habbá vert tejszínt. A kekszes alapra kanalazzuk a krémet, és egyenletesen elsimítjuk, majd visszatesszük a hűtőbe még legalább 2 órára.
Az áfonyás öntethez az áfonyát a cukorral és a vízzel feltesszük főni. Amikor az áfonya félig megpuhult, kiszedjük és a szirupot magában főzzük tovább kb. 3 percig (ameddig besűrűsödik). Visszatesszük a gyümölcsöt, és hagyjuk kihűlni a szószt.
Ha a sajtkrém megdermedt, rákanalazzuk a már kihűlt öntetet, és vékony szeletekre vágva tálaljuk.