Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ezekkel a praktikákkal sokat spórolhatsz a zöldség árán

Bár az utóbbi években sajnos a zöldségek is egyre drágábbak lettek, azért van néhány olyan bevált praktika, amelyek segítségével olcsóbban juthatsz hozzájuk.

Mielőtt elindulnál a boltba vásárolni, érdemes összehasonlítani az üzletek árait, amelyben nagy segítségedre lehet az online árfigyelő rendszer. Ennek köszönhetően egyszerűen utánanézhetsz annak, hogy melyik üzletben juthatsz hozzá a legolcsóbb áron az adott termékekhez. Akkor jársz a legjobban, ha a szezonális zöldségeket részesíted előnyben.

A nagyobb kiszerelés jobban megéri

Ahogy minden élelmiszer esetén, a zöldségeknél is érdemes megnézni a termék kilós árát. Különösen a burgonya, a vöröshagyma, a paradicsom és a paprika vásárlásakor figyelj az előrecsomagolt, hálós árakra is, mert sokszor nagyobb kiszerelésben vásárolva olcsóbbak, mint kimérve – írja a Ripost.

A másodosztályú zöldség is ízletes

Bár a másodosztályú zöldségek külsőleg kevésbé tökéletesek, viszont gyakran olcsóbbak. Tehát, ha spórolni szeretnél, megéri ezeket vásárolni, hiszen ugyanolyan táplálóak, mint az első osztályú társaik.

Keresd, ami megmaradt

Vannak üzletek, ahol kedvezményes áron veheted meg a megmaradt, külsőleg már nem tökéletes, de még mindig fogyasztható gyümölcsöket és zöldségeket. Amit nem használsz fel, azt akár le is fagyasztod.

Vigyél magaddal hálós zsákot

Itt az ideje, hogy beszerezz saját hálós zsákot a zöldségeknek, így nem kell több száz forintot fizetned a boltiért. Ha mégis elfelejtettél magaddal vinni, tegyél egy zacskóba többféle zöldséget. Ezzel a trükkel nemcsak spórolsz, de a műanyagszemetet is csökkented.

Olcsóbban adják, ha közel a lejárati idő

Egyes üzletekben a lejárati idő előtt pár nappal akár 20-50 százalékkal alacsonyabb áron lehet hozzájutni a csomagolt salátákhoz. Ha azt tervezed, hogy aznap vagy legkésőbb másnap elfogyasztod, érdemes ezeket az olcsóbb termékeket választani.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még: 

Ezek is érdekelhetnek