Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Spanyol zöldséges-rizses csirke

MME MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • 1 db póréhagyma
  • 1⁄2 db piros kaliforniai paprika
  • 1 db paradicsom
  • 40 dkg csirkemellfilé
  • 1 nagy csipet sáfrány
  • 3 ek olívaolaj
  • 20 dkg hosszú szemű rizs
  • 4 dl csirkehúsleves-alaplé (kockából is lehet)
  • 10 dkg zöldborsó (tisztítva mérve)

Elkészítés

  1. A póréhagymát megtisztítjuk,  felkarikázzuk. A zöldségeket megmossuk, a paprikát kimagozzuk, a paradicsomot meghámozzuk, majd mindent felaprítjuk. A húst megmossuk, nagyobb falatnyi darabokra vágjuk. A sáfrányt 2 ek meleg vízbe áztatjuk.
  2. Egy nagy serpenyőben felforrósítjuk az olajat. Megfonnyasszuk rajta a pórét. Hozzáadjuk a húst, kissé megpirítjuk. A húshoz hozzákeverjük a rizst, a paprikát és a paradicsomot, felöntjük a sáfrányos vízzel és az alaplével. Megsózzuk, és puhára főzzük az egészet kb. 20 perc alatt.
  3. Végül a rizses húshoz keverjük a borsót is, és addig főzzük, míg az alapanyagok teljesen puhák nem lesznek.

11 GYORS RECEPT, HA VAN OTTHON EGY CSOMAG RIZS >>>

9 LAKTATÓ RIZSES HÚS, AMI A CSALÁD KEDVENCE LESZ >>>


Ezek is érdekelhetnek

Friss

X

Nem ez a legjobb Spanyol zöldséges-rizses csirke recept?