Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csirke gyros házilag: erre tutira rá fogsz kattanni!

Vannak azok az ételek, amiket kivétel nélkül mindenki imád, és a gyros mindenképpen ezek közé tartozik! Nálunk a gyerekek rendszeresen követelik, de mi van akkor, amikor épp nincs időnk kiugrani a kedvenc török büfénkhez? Esetleg, ha aggódunk, hogy az utcán vásárolt tekercsbe rossz minőségű hús kerül? Nos, csinálunk otthon finomabbat, természetesen!

A gyros, bár elsőre nem ez jut róla az eszünkbe, remek ahhoz, hogy felhasználd hozzá a maradékot, hiszen szárnyas hús szinte mindig van a mélyhűtőben, zöldség és joghurt is akad a frigóban. Az étel pedig nem csak vacsorára, de gyerek vagy felnőtt buliba is iszonyúan menő!

A húst bepácolod előre, a joghurt szószt szintén bekevered, zöldségeket összevágod, aztán ha beállítanak a vendégek, csak bedobod a húst a serpenyőbe, vagy kerti buli esetén a grillrácsra, és már tálalhatod is! Hidd el azt a bulit, ahol „házi gyrost” adnak, ráadásul ennyire finoman fűszerezettet, még sokáig emlegeti majd mindenki!

Házi csirke gyros (4 fő részére)

Hozzávalók:

A páchoz:

300 g csirkemell
100 g joghurt
1 gerezd fokhagyma
1 ek oliva olaj
1 tk pirospaprika
1 tk római kömény
1 tk őrölt koriander
½ tk só

A fokhagymás joghurt szószhoz:

150 ml görög joghurt
1 gerezd fokhagyma
1 ek olíva olaj
só, ízlés szerint

A tálaláshoz:

pita vagy tortilla
paradicsom, paprika, uborka, fejes saláta vegyesen, felaprítva

Elkészítése:

Vágd a csirkemellet 5 mm vastag szeletekre. Keverd össze a fűszereket a joghurttal és úgy, hogy minden oldalát egyformán érje, kend a pácot a húsra. Tedd a húst hűtőszekrénybe 1-12 órára.

Melegíts egy vastag fenekű serpenyőt közepesen forróra. Tégy bele 1 ek olajat és süsd meg a csirkemell szeletek egyik, majd másik oldalát.

Készítsd elő a pitákat. Ha görög stílusú pitát használsz nincs dolgod, ha „zsebeset”, vágj le a tetejéből egy 1.5 cm-es csíkot, hogy legyen hol betölteni.

Most jön a kreatív rész, a tálalás! Fektess a pita közepére, vagy a pita belsejébe pitafajtától függően pár vékonyra vágott csík csirkét. Szórj rá a zöldségből, majd locsold meg alaposan a joghurtszósszal. Tekerd az egészet szorosan fel, és tálald azonnal!

Ezek is érdekelhetnek

Friss