Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sajtos fánkocska

45 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Felforralunk 2,5 dl vizet a vajjal és a sóval. A lisztet beleöntjük, és fakanállal kevergetve melegítjük. Ha a massza elválik az edény falától, visszavesszük a lángot. Pár percig még erőteljes mozdulatokkal kevergetjük, vigyázva, hogy le ne égjen.
  2. Levesszük a tűzről, és egy tálba átöntjük. Egyenként belekeverjük a tojásokat, és hozzáadjuk a sajt 3/4-ét is. A masszát habzsákba töltjük, és kiolajozott tepsibe kis gombócokat nyomkodunk belőle. A felvert tojássárgájákkal megkenjük őket, a maradék sajttal megszórjuk, és a 170 fokos sütőben kb. 20 percig sütjük.

    FARSANGI, CSÖRÖGE, KÉPVISELŐ ÉS TÚRÓ - ISTENI FÁNKOK, MINDEN MENNYISÉGBEN >>> 

    PIRI MAMA KEFIRES FÁNKJA >>> 

    TÖKÖS BURGONYAFÁNK >>> 

A tojásokat gyorsan keverjük a masszába, mert melegen könnyebb eldolgozni őket. Ha nincs habzsákunk, kiskanállal is adagolhatjuk a tésztát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss