Mindmegette.hu
Recept
Papikné Veress Andrea
Videó
Hogy készítsek szalagos fánkot farsangra? Mitől lesz magas és szellős a piskóta vagy omlós a linzertészta? Hogy készül az égetett tészta vagy a fonott kalács? Most új, Sütisuli néven indított videósorozatunkban minden sütéssel kapcsolatos kérdésedre választ kaphatsz. Farkasinszki Ildikó, süticoach, a Grill-ázs Sütisuli alapítója megmutatja a desszertkészítés csínját-bínját egészen az alapoktól kezdve, tartsatok velünk!
MME
Cikk
Vízkereszttől hamvazószerdáig tart a farsang, ebben az időszakban egymást érik a bálok és a mulatságok, ha te is készülnél valami desszerttel, böngészd át receptválogatásunkat!
Vízkereszttől hamvazószerdáig tart a farsang, melynek elképzelhetetlen eleme a könnyű szalagos vagy a töltött fánk, de a csöröge, a churros, az ekler és a túrófánk is népszerű ilyenkor. Íme 15 kihagyhatatlan fánkrecept farsangra.
Itt a farsang, nyakunkon a fánkszezon, ilyenkor mindenki azt próbálgatja, hogyan kell tökéletes szalagos fánkot sütni. Szabadfi Szabolcs, vagyis Szabi a pék elárulja a titkot, és megmutatja, hogy készíthettek otthon ti is foszlós farsangi fánkot.
Szabó Veronika
A farsangi időszak elengedhetetlen finomsága a fánk, amit mi magunk is könnyedén elkészíthetünk. Sokak nagy kihívásnak érzik a kelt tésztával való munkát, pedig nem nagy ördöngösség. Íme Gasztrogabó habkönnyű szalagos fánkja.
Ráhel
Imádod a fánkot, de nem bírod elviselni a lakásban terjengő olajszagot? Akkor ez a te recepted! Mutatjuk videón, hogy készül a fánk sütőben sütve.
Sorozatunkban olyan konyhai praktikákból szemezgetünk, amelyeket ti, kedves olvasók küldtetek be, gondolván, hogy esetleg mások is jó hasznát veszik majd egy-egy általatok kipróbált, jól bevált trükknek.
Csilla
Ha csak 45 perced jut arra, hogy készíts a hétvégén egy finom desszertet, nézd át receptválogatásunkat! Ezeket az édességeket 20-45 perc elkészíteni, némelyik azonnal fogyasztható, de a többit is csak hűteni, pihentetni kell.
Szabadfi Szabolcs, vagy ahogy sokan ismerik, Szabi a pék most azokra a kérdésekre igyekszik válaszolni, amiket ti, kedves Mindmegette olvasók tettetek fel nem is olyan régen. Most azt árulja el nektek, hogy készíthettek mennyei, nem olajban tocsogó fánkokat.
Vass Lászlóné
Fotó/Videó: Nagy Anita
A tésztába kevert narancs reszelt héjának köszönhetően igazán kellemes zamata lesz ezeknek a cuki puffancsoknak. Ha nem vagy gluténérzékeny, vagy csak simán nem szívleled a rizslisztet, akkor nyugodtan helyettesítsd hagyományossal!
Vidék Íze
Heti top 10 összeállításunkban megmutatjuk, melyek voltak a legnépszerűbb, legkeresettebb receptek az előző héten.
Déri Szilvia, Házisáfrány
Ha Spanyolországban jársz, van pár étel, amit semmiképp sem szabad kihagynod. Ilyen például a ropogós, cukros, csodás fánk, a churro, melyet sűrű, forró csokoládéba mártogatva tesznek még élvezetesebbé.
Nem múlhat el farsangi szezon fánk nélkül még akkor sem, ha nincs időd elkészíteni. Következő kefires fánkpuffancsunk nem éppen a hagyományos receptúra alapján készült, hiszen ha nekilátsz, alig lesz szükséged kicsivel több, mint egy fél órára.
Wagensommer Alexandra
Vízkereszttől hamvazószerdáig egymást követik a vigasságok és a lakomák, amelyek elképzelhetetlenek az édes farsangi finomság nélkül. A farsangi fánk akkor az igazi, ha szalagos és könnyű a tésztája. Tartsd be az aranyszabályokat, hogy ilyen legyen! Belsejébe lekvárt, pudingot vagy vaníliaszószt tölthetsz, tetejéről pedig nem hiányozhat a bőven szórt porcukor.