Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Császármorzsa

45 perc
egyszerű
olcsó
3 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A császármorzsához a tejet megsózzuk, és beleszórjuk a lisztet. Ezután beledolgozzuk a tojássárgákat, majd a habbá vert tojásfehérjét.
  2. A vajat egy nagyobb serpenyőben felforrósítjuk, beleöntjük a masszát, és lefedve pár percig sülni hagyjuk. Ha már kezd megszilárdulni, meghintjük a cukorral, és villával többször egymás után darabokra szaggatjuk, miközben tovább pirítjuk.
  3. Ha már szép aranyszínű és ropogós, lehúzzuk a tűzről, és melegen tálaljuk. Porcukorral és lekvárral tálaljuk.

    Előtte egy tartalmas leves >>> 

    Még több császármorzsa >>> 

    Befőzés, házi lekvár >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss