hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Császármorzsa grízzel

MME MME
30 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A császármorzsa elkészítéséhez a búzadarát egy nagy tálba öntjük. Hozzákeverjük a tojást, a cukrokat, a sót és a citrom reszelt héját.
  2. Hozzákeverjük a tejet, hogy híg tejbegríz állagú legyen, és pihenni hagyjuk fél órát.
  3. A serpenyőbe annyi olajat öntünk, hogy az egész alját ellepje, majd felhevítjük és beleöntjük a grízes masszát.
  4. Kis lángon időnként átkeverjük, míg a morzsa szét nem esik és aranyszínű nem lesz. Egyáltalán nem baj, ha itt-ott kicsit odapirul.
  5. A császármorzsát lekvárral és cukorral tálaljuk. Hidegen és melegen egyaránt nagyon finom.

    Nézd meg videón, hogy készül a császármorzsa:



Ezek is érdekelhetnek