A csárszármorzsához először a búzadarát elkeverjük a liszttel, hozzáadunk egy csipet sót, reszelt citromhéjat és tejet, majd simára keverjük.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot, és robotgéppel habosra keverjük.
A masszát a búzadarás keverékhez öntjük, és kézi habverővel összekeverjük.
A tojásfehérjéhez egy csipet sót adunk, majd kemény habbá verjük, és két részletben, óvatosan, hogy a hab ne nagyon törjön össze, hozzákeverjük a grízes masszához.
Egy nagyobb serpenyőbe felmelegítjük a vajat melegítünk, majd beleöntjük a masszát, mérsékeljük a hőfokot, és néha átkeverve szép aranyszínűre pirítjuk a morzsát. (Én az utolsó pár percben magasabbra vettem a hőfokot, és állandó kevergetés mellett, rápirítottam.)
Tálalás előtt ízlés szerint kanalazzuk rá a lekvárt, esetleg szórjuk meg porcukorral, és úgy kínáljuk. Én eperlekvárral kínáltam, mely jól illik hozzá. - kgizike