Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

"Felejtsd el az ízeket!" - puffasztott rizseket teszteltünk

Sokan, akik tudatosan kerülni akarják a fehér kenyeret elsőre a puffasztott rizsek világába kalandoznak és azzal próbálják helyettesíteni a finomlisztet tartalmazó kenyeret. Ennek okán nem meglepő, hogy számtalan puffasztott rizs elképzelés található a boltok polcain.

Mi a héten kicsit úgy mentünk neki a beszerzésnek, hogy azokat választottuk melyek leginkább a szem előtt vannak a polcok rengetegében. Többnyire natúr vagy sós fajták kerültek a kosárba, de van fűszerezett is a mezőnyben. A tesztelést végig natúran, ahogy a csomagolásban rejtve van módon teszteltük mindenfajta kiegészítő nélkül.

Snack Fun – Mediterrán fűszerkeverékkel

Átlagos szeletek, mind átmérőre és vastagságra is. Elvileg fűszerezett, de ez speciel illatán egyáltalán nem érződik. Kóstolva szokásos pufi rizs effektet érezzük, annyi extrával megbolondítva, hogy egyetlen másodpercig a szelet elejénél érzünk egy kis pizzás élményt a fűszereketől. Sósnak nem nevezhető, de nagyon valójában azért fűszeresnek sem.

Adatok: 100 gramm, 149 Ft

 Bona Vita

 Különleges képessége, hogy szójával van megtekerve a rizsszelet a só mellett. Kóstolás során kibukik, hogy ennél valahogy levegősebbre sikerült a rizsszemeket puffasztani, melyek egészen kemények. A szójának és a sónak leginkább bottal üthetjük a nyomát, semmit nem érzünk belőlük. Állaga hagy bennünk csak maradandó nyomot tesztelés után.

Adatok: 90 gramm, 199 Ft

 Cerbona

Szuper fitt a dolog, mert maga a szeletet is vékonyabbra vették, amivel biztos azt mutatják példának, hogy ha sok ilyet eszünk, akkor mi magunk is bizony nádszál vékony emberek leszünk. Tengeri sós ízesítéssel bír, ami a valóságban egyáltalán nem érződik. A vékonyított szelet egyetlen előnye, hogy szinte harapás nélkül el lehet törni, különösebb ellenállást nem képes kifejteni.

Adatok: 90 gramm, 199 Ft

Rice up!

Már a neve is beszédes a márkának, mivel nagyon durván a rizsre van kihegyezve. Korrektül dizájnolt csomagolása is már félsikerrel egyenlő. Kóstolásnál erről kiderül azért, hogy bizony más, mint a legtöbb. Eszméletlen száraz és maga a rizs alapanyag sem hétköznapi, mert barna rizs. Ízre üres, de kár meglepődni rajta már főleg, hogy ez még natúrként is került a piacra só nélkül. Érdekes, érdekes…

Adatok: 120 gramm, 189 Ft

Benlian Food

Kicsit megtévesztő, mert csomagolása alapján az ember elsőre azt hiszi, hogy valami jóféle chipset rejt a zacskó. Pirinyó apró korongok vannak benne, amihez még tökmagot is társítottak a gyárban. Ízre meglepően jó. Picit sós hatást kelt, picit kibukik a tökmag és ez frankó bizony.

Adatok: 50 gramm, 139 Ft

Ripsz Ropsz

A mezőny legkreatívabb márkanevével egyértelműen ez rendelkezik. A szeletek kicsit már négyzetes mintát vettek fel, nem kerekdedek, mint a legtöbb esetében. Masszív préselést kapott amúgy, amitől nagyon kemény egyetlen szelet is. Nehéz elharapni sajnos, de szerencsére nem lehetetlen. Sósként hirdetik, aminek ízében 0 a valóság ebből.

 Adatok: 100 gramm, 149 Ft

 Lestello

Ízléses és letisztult csomagolást kapott a 17 rizskorong magaköré. Barna rizs az alapja, mindenfajta só nélkül. Ízében remekül igazolódik ez a tény, üres és száraz leginkább. A szemek apróbbak, mint az átlag viszont nem annyira kemények. Különösebb szuperképessége nincsen, így eléggé elvész a tucatok között.

 Adatok: 110 gramm, 249 Ft

 Spar

Örömtánc! Nem zöld színben van, hanem szép fakó pirosban. A gyárban itt is érezhetően levezették a felgyülemlett heti erőszakot a rizsszeleteken, mivel olyan elemi keményre van préselve, hogy utat lehetne belőle építeni, vagy éppen hidat. Ízre tiszta rizs, mindenfajta egyedi elem nélkül. Nem rossz ez egyáltalán, csak iszonyat kemény.

Adatok: 100 gramm, 149 Ft

Tastino

Kék borítás és elvileg sózott rizs, tömören így jellemezhető. Felbontás után kellemes rizs aroma érinti meg orrunkat, ami mellett sok minden más nem kapott helyet. Tesztelés után picit vigyorra áll a szánk, mert ennél bizony picit érezzük a sózottságot. Nem tépi le a hajunkat, nem akarunk kiinni a Balatonból egy keveset, de sós érezhetően. Kemények ez is kemény, de a sósság kárpótol kicsit minket.

Adatok: 100 gramm, 199 Ft

Ítélet

Hajunkat nem dobtuk el a héten az ízélményektől az biztos. Az is remekül kirajzolódott, hogy akkor járunk a legjobban, ha valamilyen extrával megbolondított rizs szeletet keresünk, mert ami natúr és egymagában van, az bizony hosszútávon gyilkosan unalmas lehet. A Benlian Food tökmagos elképzelése nagy királyság a mezőny többi tagjához mérten. A Rice Up! tisztábban és üresebben adja a rizses élményt, ami a diétázok között biztos remek népszerűségnek örvend.


A Spartól lefelé viszont különösebben sok pozitívumot nehezen tudunk felsorolni. Kemények a szeletek, mint a félnapos száradóbeton. Ami elvileg sósként van hirdetve az tesztelés során tökéletesen meg tudja ha

zudtolni magát, mert sónak ilyen esetekben bizony nyoma sincsen.

  • Benlian Food
  • Rice Up!
  • Tastino
  • Snack Fun
  • Lestello
  • Spar
  • Cerbona
  • Bona Vita
  • Ripsz Ropsz

"EZ OLYAN, MINT A KÁTRÁNNYAL ELKEVERT FILLÉRES ÜDÍTŐ" - ENERGIAITALOKAT TESZTELTÜNK >>>

"EZT A HALAT, MINTHA ÁTNYOMTÁK VOLNA EGY TURMIXON" - TONHAL KONZERVEKET TESZTELTÜNK>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss