hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Sacher-torta hagyományosan

80 perc
mester
átlagos
12 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A Sacher torta elkészítéséhez a vajat a porcukorral habosra keverjük. A tojásokat kettéválasztjuk és a sárgáját a vajhoz adjuk és tovább keverjük. A fehérjéből, a vaníliás cukorból és a kristálycukorból keményhabot verünk.
  2. Közben az étcsokoládét felolvasztjuk vízgőz felett, és a vajas tésztához adjuk, majd összeforgatjuk vele, és a fehérjehabból pár kanállal hozzáadunk és óvatosan összeforgatjuk.
  3. Ezután az egészet hozzáadjuk a tojáshabhoz, és összeforgatjuk vigyázva, hogy a hab ne törjön össze.
  4. A lisztet a sütőporral elkeverjuk és a tésztához adjuk, óvatosan összeforgatjuk és sütőpapírral bélelt tortaformába tesszük. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük.
  5. Ha kész, a tetejét kicsit meghintjük liszttel, és fa deszkán a tetejére fordítva kihűtjük. Ha kihűlt, ketté vágjuk, a lekvárt egy kicsit megmelegítjük és a tortának mind két lapját megkenjük vele, majd a tetejét is átkenjük.
  6. Végül ismét csokit olvasztunk és a tortát bevonjuk vele, majd 1-2 órára hűtőbe tesszük, amíg a csoki rádermed. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss