hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Trüffelkrémes Sacher-torta

120 perc
rafinált
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg étcsokoládé
  • 12,5 dkg vaj
  • 5 tojás
  • 12,5 dkg cukor
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor (vagy fél rúd vanília kikapart magjai)
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg étkezési keményítő
  • 5 dkg őrölt mandula
  • fél csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 1,3 dl + 2 dl tejszín
  • málnás meggylekvár (vagy áfonya, szeder, barack...)
  • 2 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a csokoládét a vajjal megolvasztjuk. Szétválasztunk 5 tojást, a fehérjéket egy csipet sóval nagyon kemény habbá verjük. A sárgáját habosra keverjük a cukrokkal, hozzáadjuk a csokoládés vajat, és a fehérjehabbal felváltva az előre összekevert száraz hozzávalókat.

A tortaformát kikenjük vajjal, megszórjuk zsemlemorzsával, és belesimítjuk a masszát. 180 fokos sütőben 45 percig sütjük, majd további 15 percig a kikapcsolt sütőben hagyjuk. Kivesszük, a formában hagyjuk kihűlni.

Közben 1,3 dl tejszínt felforralunk, beletördelünk 20 dkg csokoládét és hűlni hagyjuk. A maradék tejszínt a porcukorral és a vaníliás cukorral kemény habbá verjük.

A szobahőmérsékletű trüffelbe annyi tejszínhabot forgatunk, amivel kellemes krémet kapunk (kb. a teljes mennyiség 2/3-a).

A tésztát 2 lapra vágjuk, az alsót megkenjük a lekvárral, rá a trüffelkrém fele jön, ráhelyezzük a felső lapot, és a külsejét is bevonjuk a trüffelkrémmel. A maradék tejszínhabbal ízlés szerint díszíthetjük a tortát.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Mandula konyhai kalandjai blogban! >>> - mandulakonyha

Ezek is érdekelhetnek

Friss