Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt.
Egy elektromos mixerben aprítsuk fel a rózsáira szedett karfiolt. Keverjük hozzá a tojásokat, a reszelt mozzarellát, a cheddar sajtot, az oregánót, a bazsalikomot, a szecsuáni borsot, a fokhagymát és a sót, jól keverjük össze.
Egy sütőlapot vagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral. A karfiolos masszát osszuk kb. 12 részre. Formáljunk belőlük golyókat, tegyük a sütőlapra, és lapítsuk ki. Süssük 15 percig, amíg a szélei aranybarnák lesznek. Ekkor kenjük meg egy ecset segítségével chiliszósszal a tetejét, szórjuk meg bazsalikomlevelekkel, reszelt parmezánnal és paradicsomszeletekkel. Kb. 5-10 perc alatt pirítsuk arany barnára. Önmagában is nagyon finom, de húsok mellé köretnek is tálalhatjuk.
Jó étvágyat!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre