A tejet meglangyosítjuk, elkeverjük benne a cukrot. Belemorzsoljuk az élesztőt, és futtassuk fel. A dagasztó tálba mérjük a kétféle lisztet, sót, olajat, tojást, joghurtot.
Hozzáöntjük a felfuttatott élesztős tejet és 5-10 perc dagasztjuk, majd 1-1,5 órán át hagyjuk kelni a tésztát.
8 egyenlő részre osztjuk a megkelt tésztát. Egyenként kigömbölyítjük a tésztadarabokat. Lisztes kézzel lenyomkodva, ellaposítva őket 1,5-2 cm vastagra nyújtva, sütőpapíros tepsire tesszük mindet, kb. fél órát hagyjuk kelni.
Ha megkeltek, a kikevert tojással megkenjük őket és szezámmaggal/lenmaggal megszórjuk a tetejüket.180 C-ra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük a korongokat.
A darált húst egy tálba tesszük, megsózzuk, fűszerezzük: 2-mokkáskanálnyi borsot szórunk bele, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, a 2 evőkanál mustárt, a tojást, majd kanalanként a 3-4 evőkanál paradicsompürét.
A masszát összegyúrjuk, majd 8 darab pogácsát formázunk belőle. Egy teflont kissé megolajozunk, és kis lángon, lassan, mindkét oldalát 8-8 perc alatt pirosra sütjük.
A bucikat kettévágjuk, beletesszük a húspogácsákat és salátával, hagymával, paradicsommal megtöltjük. Mustár, ketchup elengedhetetlen kellék, azonban figyeljünk oda hogy ezek is Gm-ek legyenek!
Ez a változat sokkal finomabb, mint a boltban kapható buci, illetve hús, és 100%-ban biztos, hogy Gm! Ráadásul lényegesen olcsóbb is! A buci egyéb szendvicshez is választás! - scarlett69
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!