Elkészítés: Elkészítjük először a tésztát. A 6 db tojásfehérjét felverjük keményre a cukorral és a vízzel. Majd hozzáadjuk a sárgáját, végül hozzáadjuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük.
A krémhez 6 dl tejszínt felverünk jó keményre, majd hozzáadjuk a porcukros kakaót, és a végén a zselatin fixet.
A kihűlt piskótát kettévágjuk, az alsó tésztára kerül a krém, a tetejére a másik piskótalap.
A csokoládét vízgőz fölött a vajjal megolvasztjuk, az összeállítás után a sütemény tetejére simítjuk, végül hűtőbe tesszük dermedni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre