hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Részeges szelet

60 perc
mester
átlagos
8 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tojások fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és összedolgozzuk.

  2. Ezután alacsony fokozatra vesszük a habverőt és hozzáadjuk a sütőport, majd folyamatos keverés mellett hozzákanalazzuk a lisztet és a kakaóport.

  3. A kész masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe (25x25 cm) öntjük, előmelegített sütőben takarék lángon kb 15 perc alatt készre sütjük. A piskóta állapotát tűpróbával ellenőrizhetjük. A piskótát ezután kihűtjük.

  4. Elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a kristálycukorral habosra kavarjuk.

  5. Hozzáadjuk a lisztet majd folyamatos kevergetés mellett a tejet és csomómentesre keverjük.

  6. Ezután folyamatos kevergetés mellett felforraljuk majd félig kihűtjük és a piskóta tetejére kenjük.

  7. Ezután hűtőbe tesszük 1 órára, teljesen lehűtjük.

  8. Vízgőz felett a tojás fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.
  9. Ezt a habot a kihűlt pudingos rétegre halmozzuk, majd egyenletesen elosztjuk. A tetejére csokoládéforgácsot szórunk.

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss