A tojások fehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd egyenként hozzáadjuk a tojások sárgáját, és összedolgozzuk.
Ezután alacsony fokozatra vesszük a habverőt és hozzáadjuk a sütőport, majd folyamatos keverés mellett hozzákanalazzuk a lisztet és a kakaóport.
A kész masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe (25x25 cm) öntjük, előmelegített sütőben takarék lángon kb 15 perc alatt készre sütjük. A piskóta állapotát tűpróbával ellenőrizhetjük. A piskótát ezután kihűtjük.
Elkészítjük a krémet. A tojások sárgáját a kristálycukorral habosra kavarjuk.
Hozzáadjuk a lisztet majd folyamatos kevergetés mellett a tejet és csomómentesre keverjük.
Ezután folyamatos kevergetés mellett felforraljuk majd félig kihűtjük és a piskóta tetejére kenjük.
Ezután hűtőbe tesszük 1 órára, teljesen lehűtjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!