hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Részeg szelet

60 perc
mester
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A piskótához a 6 tojás fehérjét 6 evőkanál kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk. Ezután alacsony fokozatra vesszük a habverőt és hozzáadjuk a sütőport, majd folyamatos keverés mellett hozzákanalazzuk a lisztet és a kakaóport. A kész masszát sütőpapírral kibélelt tepsibe (25x25 cm) öntjük, előmelegített sütőben takarék lángon kb 15 perc alatt készre sütjük. A piskóta állapotát tűpróbával ellenőrizhetjük. A piskótát ezután kihűtjük.
  2. Elkészítjük a krémet. A 3 db tojás sárgáját 3 evőkanál kristálycukorral habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, majd folyamatos kevergetés mellett a tejet, és csomómentesre keverjük. Ezután folyamatos kevergetés mellett felforraljuk, majd félig kihűtjük és a piskóta tetejére kenjük. Ezután hűtőbe tesszük 1 órára, ahol teljesen lehűtjük.
  3. Vízgőz felett a tojás fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. Ezt a habot a kihűlt pudingos rétegre halmozzuk, majd egyenletesen elosztjuk. Tálaláskor a szeletek tetejére csokoládélevelet teszünk, a tányért kakaóporral díszítjük. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss