Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Gesztenyepüré szelet

75 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • A sárga piskótához:
  • 3 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • 12 dkg liszt
  • 1 ek étolaj
  • 2 ek meleg víz
  • 1 mk sütőpor
  • A kakaós piskótához (2 db-hoz):
  • 2 db tojás
  • 4 dkg cukor
  • 5 dkg liszt
  • 2,5 dkg kakaópor
  • 1 mk sütőpor
  • 1 tk étolaj
  • 1 ek meleg víz
  • A lapok lekenéséhez:
  • 1 dl tej
  • 1 tk rum vagy rumaroma
  • A krémhez:
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 8 dl tejszínhab
  • A tetejére:
  • 4 dkg étcsokoládé
  • A díszítéshez:
  • 2 tk csokoládélapocska

Elkészítés

  1. A sárga piskótához a tojásokat a cukorral habosra keverjük, apránként hozzáadjuk az étolajat és a vizet. A sütőport, a kakaóport és a lisztet elkeverjük, majd egy fakanállal óvatosan a tojásos-cukros keverékbe forgatjuk.
  2. Egy 23×34 cm-es tepsit kibéleljük sütőpapírral,a masszát bele öntjük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 alatt megsütjük.
  3. A kakaós piskótát ugyanígy készítjük, csak a masszából két vékony lapot sütünk.
  4. A kihűlt piskótát betöltjük: alul lesz az egyik kakaós lap, majd megkenjük a rummal elkevert tejjel, majd keményre vert tejszínhab 1/3-ával.
  5.  A gesztenyemassza kb.1/3-át a reszelő durvább részén reszelünk a habra, majd rátesszük a sárga piskótát. Újabb adag tejszín következik, majd a gesztenye másik harmada, és a rétegeket befedjük a 2. kakaós lappal,  amit szintén megkenünk a rumos tejjel.
  6. A maradék tejszínhabbal bevonjuk a tetejét és az oldalát, és ráreszeljük a gesztenyét. A csokoládét megolvasztjuk, és megspricceljük vele a süteményt. Az oldalára csoki lapocskákat szórunk.

GESZTENYÉS DESSZERTEK >>> 

Megjegyzés

Húsvéti sütink egyike. Mennyei finom,ajánlom az elkészítését. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss