hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Puha lekváros bukta

120 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 2 db tojássárgája
  • 7,5 dkg margarin
  • 1 kevés só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • A bukták lekenéséhez:
  • 7,5 dkg olvasztott margarin
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg vegyes gyümölcsíz vagy barackíz

Elkészítés

  1. Az élesztőt felfuttatjuk egy kevés langyos tejben. A lisztet átszitáljuk, azután az élesztős keverékkel, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és citromhéjjal ízesítve tésztát gyúrunk, majd lekarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
  2. Finoman átgyúrjuk egy lisztezett deszkán és kisujjnyi vastagra kisodorjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, és a közepébe lekvárt teszünk. Feltekerjük, a két végét benyomkodjuk.
  3.  A buktákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, majd mindegyiket lekenjük olvasztott margarinnal. Még fél órát kelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon készre sütjük. Porcukorral megszórva tálaljuk.

    Ajánljuk még:

    11 BOMBAJÓ KELT TÉSZTÁS RECEPT - AZ ARANYGALUSKÁTÓL A POGÁCSÁIG >>>

    BUKTA, A TÖKÉLETES ÉDES KELT TÉSZTA >>> 

    Még több buktarecept >>> 

Megjegyzés

Én felét vegyes ízzel, a másik felét barackízzel töltöttem, de bármilyen ízű lekvárral tölthető, mákos vagy diós töltelékkel is finom. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss