Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szilvalekváros bukta - lépésről lépésre!

> 90 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A lisztet átszitáljuk. Az élesztőt langyosra melegített 1 dl, cukros tejben felfuttatjuk. A lisztben elkeverjük a sót, közepébe mélyedést készítünk, beletesszük a tojássárgákat és a megkelt élesztőt.
  2. A többi tejet megmelegítjük kézmelegre és a tésztánkat hólyagosra dagasztjuk. A végén hozzádolgozzuk az olvasztott margarint is,  majd a tésztát duplájára kelesztjük.
  3. A megkelt tésztát, lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtjuk, 8×10 cm-es dnégyzetekre vágjuk, majd a töltelékből egy evőkanálnyit teszünk a közepükbe, és összecsavarjuk.
  4. A buktákat sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk, szorosan egymás mellé. Olvasztott margarinnal és egy ecsettel lekenjük, és még fél órát kelni hagyjuk. 180 fokra bemelegítjük a sütőt, és megsütjük.
  5. Ha megsült, a vaníliás tejjel meglocsoljuk, még 5 percet a sütőben tartjuk. Sütés után a deszkára borítjuk, de csak tálaláskor szedjük szét a buktáinkat. Vaníliás porcukorral meghintve tálaljuk.

    11 ZSENIÁLIS TÉSZTA ALAPRECEPT - A PISKÓTÁTÓL A KELT TÉSZTÁIG >>> 

    A GOMBÓCTÓL A LEPÉNYIG: 15 BOMBASZTIKUS SZILVÁS DESSZERT >>> 

Megjegyzés

Főzelék utánra buktát sütöttem. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss