Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Lekváros bukta egyszerűen

65 perc
mester
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Meglangyosítjuk a tejet, hozzáadjuk a vaníliás cukrot, belemorzsoljuk az élesztőt, egy kevés liszttel megszórjuk, letakarjuk, majd hagyjuk felfutni az élesztőt.
  2. A lisztet összekeverjük a kristálycukorral, sóval, hozzáadjuk a tojás sárgáját, az olvasztott margarint, végül a felfutott élesztőt. Elkezdjük dagasztani, egészen addig, amíg elválik az edény falától, és a felülete szép sima nem lesz, majd egy cipót formázunk belőle. Egy (kelesztő) edényt enyhén kilisztetünk, beletesszük a cipócskánkat, letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk a duplájára kelni.
  3. Miután megkelt a tészta, kb. fél centi vastagságúra nyújtjuk, majd tetszőleges méretű köröket vágunk belőle. A körök közepén elosztjuk a tetszés szerinti mennyiségű és ízű lekvárt, majd gombócokká gyúrjuk őket.
  4. Egy kerek jénai tálat kikenünk vajjal vagy margarinnal, és ebbe sorakoztatjuk a gombócokat egymás mellé. Letakarjuk az edényt, amíg a sütő felmelegszik 180 fokra. Ezután megkenjük őket tojásfehérjével, és kb. 20 percig sütjük.

Megjegyzés

https://sutivar.cafeblog.hu/2020/04/21/lekvaros-bukta/ - etoth71

Ezek is érdekelhetnek

Friss