Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Békebeli lekváros bukta

90 perc
bonyolult
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A kézmeleg, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd összekeverjük a többi hozzávalóval. Dagasztógéppel vagy kézzel addig keverjük, amíg lágy tésztát kapunk, a kezünkről leválik, és hólyagok keletkeznek a kidolgozott tésztában. Meglisztezzük a tetejét, tiszta konyharuhával letakarjuk, és meleg helyen a duplájára kelesszük.
  2. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és 1 cm vastagra nyújtjuk. A kinyújtott tésztát 10 centiméteres négyszögekre vágjuk, mindegyik középre lekvárt halmozunk, és összegöngyöljük.
  3. Kizsírozott tepsibe egymás mellé tesszük a kifliket, a tetejüket lekenjük a tojásfehérje és tejföl keverékével, és 30 percre félretesszük kelni.
  4. Közben a sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd a megkelt tésztát, nagyjából 20 perc alatt pirosra sütjük.


Megjegyzés

Tipp: egy csomag vaníliás cukrot keverjünk össze porcukorral, majd hintsük meg az elkészült buktákat. Ízlés szerint túróval, nutellával, különböző krémekkel is megtölthetjük. - lilalicsi

Ezek is érdekelhetnek

Friss