Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Csokis-szilvalekváros bukta

120 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • kb. 2,5 dl tej
  • 2,5 dkg élesztő
  • 50 dkg liszt
  • 5 dkg porcukor
  • 2 tojássárgája
  • 7,5 dkg margarin
  • pici só
  • 1 db citrom reszelt héja
  • A bukták lekenéséhez:
  • 7,5 dkg olvasztott margarin
  • A töltelékhez:
  • 1 csomag csoki ízű pudingpor
  • 2 dl tej
  • 20 dkg szilvalekvár (4-5 evőkanál)

Elkészítés

Elkészítés: A töltelékhez a tejjel a pudingport felfőzzük, kihűtjük, és a szilvalekvárral csomómentesre kikeverjük.

A tésztához kevés langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, majd a felfutott élesztővel, a tojássárgákkal, a porcukorral, az olvasztott margarinnal, a sóval és a citromhéjjal ízesítve a tésztát megdagasztjuk. Duplájára kelesztjük.

Finoman átgyúrjuk a tésztát lisztezett deszkán, és kisujjnyi vastagra kisodorjuk. 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk, a közepébe csokis lekvárt teszünk 1-1 teáskanállal. Feltekerjük, a két végét ujjunkkal benyomkodjuk.

Margarinnal kent tepsibe sorakoztatjuk, olvasztott margarinnal a buktákat lekenjük. Még egyszer megkelesztjük, majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük.

Porcukorral megszórva tálaljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss