hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pudingos csigák

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 4 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 2 csomag csokoládés pudingpor
  • A töltelékhez:
  • 5 dl tej
  • 4 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag puncs ízű pudingpor
  • A díszítéshez:
  • ropi
  • olvasztott csokoládé

Elkészítés

Elkészítés: A tojásokat a cukorral habosra verjük, majd óvatosan hozzáadjuk a csokoládés pudingport, és jól elkeverjük. A masszát sütőpapírral bélelt (30 cm x 35 cm) tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben 180 fokon 12 perc alatt megsütjük. Amikor megsült a sütőpapírt eltávolítjuk, és egy tiszta konyharuhába tekerjük.

A puncs ízű pudingport a cukorral és a tejjel elkeverjük, és tűz fölött sűrűre főzzük. A forró pudingot a tésztába kenjük, és óvatosan feltekerjük úgy, hogy a végén egy 1,5 cm szegély maradjon. Amikor kihűlt, 1 órára hűtőbe tesszük.

A tekercset felszeleteljük. A tészta végére csokoládéba mártott ropidarabokat szúrunk, és el is készültek a pudingos csigák!

Ezek is érdekelhetnek

Friss