Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

A hideg is kiráz! Megdöbbentő dolog okozta egy férfi torokpanaszait, miután megebédelt

default user icon
MME
Intenzív torokpanaszokkal fordult orvos egy férfi, miután hányni kezdett az étkezés után. Hamar kiderült, hogy mi okozta a panaszokat, de a doktorok annak ellenére megdöbbentek, hogy praxisuk során láttak már cifra dolgot.

Hatalmas szerencséje volt annak a szingapúri férfinak, aki erős torokpanaszokkal kereste fel a helyi kórházat. A CT-vizsgálat során kiderült, hogy valami megakadt a torkán, és ez okozza a nyelési problémákat. Ezután indokoltnak láttak elvégezni egy nyelőcső-gyomor-nyombél tükrözéses vizsgálatot is, aminek köszönhetően világossá vált, hogy egy csápos polip felel a fájdalmas nyelési problémákért. 

Később arra is fény derült, hogy a meg nem nevezett beteg akkor észlelte először a kellemetlen tüneteket, amikor hányni kezdett az ebéd után, ami egyébként polipot is tartalmazott. A betolakodót végül egy endoszkóp és egy csipesz segítségével sikerül eltávolítani, így a peches férfi két nap után elhagyhatta a kórházat.

Az orvosok a sikeres beavatkozás után elárulták, hogy egyáltalán nem volt veszélytelen a szituáció, hiszen az emberek meg is halhatnak hasonló esetben. Ha a polip tapadókorongjai az étkező torkához tapadnak, az áldozat szinte azonnal megfullad. Ennek lehetőségét az is növeli, ha az állatot egészben fogyasztják el.

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss