Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paradicsomos halleves rizstésztával

60 perc
bonyolult
átlagos
2 adag

Elkészítés

  1. A paradicsomot megmossuk, majd feldaraboljuk. A vöröshagymát megpucoljuk, felkockázzuk. A bazsalikomot apróra metéljük, a harcsafilét kisebb kockákra vágjuk.
  2. A koriandert és a római köményt egy serpenyőbe tesszük, majd állandó kevergetés mellett megpörköljük, átöntjük egy mozsárba, és összemorzsoljuk.
  3. Az olívaolajat felhevítjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, és üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a feldarabolt paradicsomot, további pár percig pároljuk, majd szórjuk meg az összemorzsolt korianderrel és római köménnyel, az apróra vágott bazsalikommal, a cukorral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a szójaszószt, és felöntjük vízzel, és kb. 30 percigfőzzük, ha szükséges utánaízesítjük.
  4. Leturmixoljuk a hallevest, vagy botmixerrel pépesítsük, majd egy szitán átszűrjük, azután visszatesszük a tűzre, beletesszük a kisebb kockákra vágott harcsafilét, majd kb. 10 percig főzzük, hogy a halhús megpuhuljon. (Közben kóstoljuk és ha szükséges ízesítsünk utána.) Rizstésztával kínáljuk.

Halételek a mindmegettén >>> 

Megjegyzés

Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd ízlés szerint tegyünk bele a kifőtt rizstésztából, és úgy kínáljuk. - kgizike

Ezek is érdekelhetnek

Friss