A halcsontból, a lazac bőréből és a rákok héjából hal alaplevet főzünk.
Egy lábasban 2 ek olívaolajat hevítünk, majd az apróra vágott hagymát, fokhagymát, édesköményt és a releszelt sütőtököt pirítani kezdjük, majd sózzuk, borsozzuk.
Ha szépen megfonnyadt, hozzádobjuk a csilit, felöntjük a borral és a hal alaplével, majd hozzáöntjük a paradicsomkonzervet, és 20 percig lobogva főzzük.
Mérsékeljük a lángot, belehelyezzük a rákokat és az ujjnyi darabokra vágott lazacot.
Belefacsarjuk a fél citrom levét, és 5 percig finoman gyöngyözve főzzük tovább a hallevest.
Lehúzzuk a tűzhelyről, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és forrón tálaljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a szicíliai hallesves