Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szicíliai halleves

60 perc
bonyolult
megfizethető
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A halcsontból, a lazac bőréből és a rákok héjából hal alaplevet főzünk.
  2. Egy lábasban 2 ek olívaolajat hevítünk, majd az apróra vágott hagymát, fokhagymát, édesköményt és a releszelt sütőtököt pirítanikezdjük, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. Ha szépen megfonnyadt, hozzádobjuk a csilit,felöntjükborral és a hal alaplével, majd hozzáöntjük a paradicsomokonzervet, és20 percig lobogva főzzük.
  4. Mérsékeljük a lángot, és belehelyezzük a rákokat, és az ujjnyi darabokra vágott lazacot.
  5. Belefacsarjuk a félcitrom levét, és 5 percig finoman gyöngyözve főzzük.
  6. Lehúzzuk a tűzhelyről, megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel, és forrón tálaljuk.

    Nézd meg az elkészítést videón >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss