Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Az igazi szegedi halászlé, szálkamentes ponttyal

MME MME
> 90 perc
rafinált
költséges
11 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Megpucoljuk a pontyot, kifilézzük, részeire szedjük, a keserű fogat eltávolítva belőle.
  2. A pontyfilét beirdaljuk, felcsíkozzuk és vékonyan megsózzuk.
  3. A hagymát megpucoljuk és felszeleteljük, a TV paprikát kicsumázzuk, a paradicsomot felnegyedeljük, a fokhagymát keresztben kettévágjuk.
  4. A halalapléhez félretett halat és az előkészített zöldségeket feltesszük főni 8L vízben és erős lángon 1 órát főzzük.
  5. Ügyelve arra, hogy amikor felforrt, a fűszerpaprikát a leves tetején lévő zsírra szórjuk, amely sűríteni fogja azt.
  6. Az egy óra elteltével a levest átpasszírozzuk, körülbelül 5L levesünk lett így.
  7. A levest visszatesszük a lángra és hozzáadjuk a leveskockákat és megsózzuk.
  8. A levest ekkor hagyhatjuk kihűlni és felhasználásig hűtőbe tehetjük.
  9. Befejezéskor egyszerűen a halat beletesszük, felforraljuk és lobogva 6 percig főzzük.
  10. Hegyes erőset és friss kenyeret kínáljunk hozzá.

Ajánljuk még:

BRUTÁLFINOM SÜTŐBEN SÜLT TÖLTÖTT KÁPOSZTA >>> 

MAJONÉZES KRUMPLISALÁTA, AMIT EZENTÚL CSAK ÍGY FOGSZ ELKÉSZÍTENI >>> 

ÜNNEPI KACSACOMB VÖRÖSBOROS MEGGYEL >>> 

Megjegyzés

Korhely esetén 1 ek mustár, 2 ek tejföl, 1 db citrom és 1 csomag kaporra is szükség lesz - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss