Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

RECEPTEK édeskömény HOZZÁVALÓVAL

...

Leírás

Az édeskömény fűszer és gyógynövény is, ánizskapor néven is ismert. Küllemében nem véletlenül hasonlít a klasszikus kaporhoz, ám ízében attól már lényegesen eltér. Az ánizs ízvilágára emlékeztető gumójából készíthetünk salátát, levest, de nyersen is fogyaszthatjuk. Sőt, vannak akik tésztaételek tetejére reszelik, ezzel gazdagítva az ízvilágot. A magja egészben vagy őrölve nagyon kedvelt és gyakran használt fűszer.

A zöldségek mellett meglepően jól illik például az ananász, a sárgadinnye, a narancs, de akár szárított sonka mellé is. Nagyon egészséges növény, érdemes minél gyakrabban fogyasztani. Vízhajtó, vesetisztító, görcsoldó hatásáról is ismert.

Mikor vegyem meg?

Szinte egész évben kapható, a friss növény szezonja júniustól szeptemberig tart.

Hol tároljam?

Hűtőszekrényben néhány napig egészen biztosan friss és zamatos marad. A szárított fűszert száraz, hűvös helyen célszerű tárolni a lejárati időig.

Tápérték (100g)

Energia

31 kcal

Fehérje

1.2 g

Zsír

0.4 g

Szénhidrát

4.2 g