Az édeskömény fűszer és gyógynövény is, ánizskapor néven is ismert. Küllemében nem véletlenül hasonlít a klasszikus kaporhoz, ám ízében attól már lényegesen eltér. Az ánizs ízvilágára emlékeztető gumójából készíthetünk salátát, levest, de nyersen is fogyaszthatjuk. Sőt, vannak akik tésztaételek tetejére reszelik, ezzel gazdagítva az ízvilágot. A magja egészben vagy őrölve nagyon kedvelt és gyakran használt fűszer.
A zöldségek mellett meglepően jól illik például az ananász, a sárgadinnye, a narancs, de akár szárított sonka mellé is. Nagyon egészséges növény, érdemes minél gyakrabban fogyasztani. Vízhajtó, vesetisztító, görcsoldó hatásáról is ismert.
Szinte egész évben kapható, a friss növény szezonja júniustól szeptemberig tart.
Hűtőszekrényben néhány napig egészen biztosan friss és zamatos marad. A szárított fűszert száraz, hűvös helyen célszerű tárolni a lejárati időig.
31 kcal
1.2 g
0.4 g
4.2 g
UHT tejből ne akarj aludttejet készíteni, mert sohasem fog megaludni, csak megromlik. Gyenge minőségű zacskós tejből sem lesz jó, több lesz a savója, mint a megszilárdult rész.
Beküldő: egy konyhatündér