Paprika- és paradicsom-krémleves

default user icon
MME
60 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • piros kaliforniai paprika
  • csili paprika
  • lila hagyma
  • fokhagyma
  • olívaolaj
  • darabolt paradicsom-konzerv
  • húsleves-alaplé
  • kakukkfű
  • bors
  • petrezselyemzöld
  • fokhagyma
  • fenyőmag
  • parmezán
  • olívaolaj
  • sajt
  • kenyér

Elkészítés

1.

A négybe vágott, kimagozott paprikákat és csilit, valamint a cikkekre vágott hagymát és a fokhagymagerezdeket tepsibe tesszük a kakukkfű lecsipkedett leveleivel együtt. Összeforgatjuk az egészet az olívaolajjal, majd forró grillsütőben 12–15 percen keresztül sütjük.

2.

Hagyjuk kissé kihűlni, majd lehúzzuk a paprika és a csili héját. Az elősütött zöldségeket lábosba tesszük a paradicsommal együtt, és felöntjük az alaplével. Felforraljuk és 10 percig főzzük. Botmixerrel pürésítjük, majd megsózzuk és megborsozzuk.

3.

A petrezselymes pestóhoz az alapanyagokat a reszelt kemény sajt kivételével aprítógépbe tesszük, és krémes állagúra dolgozzuk. A masszát a reszelt sajthoz adjuk. Minden kenyérszeletet bevonunk a sajtos petrezselyemkrémmel. Aranyszínűre grillezzük, és a forró leveshez kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss