Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Szeretitek a palacsintát? Akkor ezt a hozzávalót soha ne hagyd ki belőle

default user icon
MME
Kevés olyan ember él a földön, aki ne szeretné az amerikai palacsintát. Ha egy jó nagyítóval mégis találunk egyet, akkor a desszerttel való ellenszenve azért alakulhatott ki, mert még nem kóstolta azt. Ha az utóbbiak táborát erősítitek, akkor ideje ezen változtatni, hiszen reggelire is tökéletes, főleg ha megkínáljuk egy kis tejszínhabbal, némi gyümölccsel, vagy juharsziruppal, esetleg vajjal. Egyetlen dolgon szokott elcsúszni a recept, ami nem más, mint a palacsinta puhasága. Erre hoztunk most egy szuper megoldást.

Aki készített már otthon amerikai palacsintát, az tudja, hogy néha nem olyan lesz az állaga, mint ahogyan az abban a bizonyos nagy könyvben meg van írva még annak ellenére sem, hogy megfelelő mennyiségű sütőpor került a bele. Azonban van egy egészen meglepő hozzávaló, ami egy teljesen új dimenzióba emeli ezt a csodás desszertet. Hogy mi ez? Dobpergés… A sör.

AMERIKAI PALACSINTA RECEPT >>>

Naná, hogy a sör, hiszen egy igazán sokoldalúan alkalmazható alapanyagnak számít a konyhában - írja a The Daily Meal. Különböző húsokat párolunk benne, a pácoknak is nagyon jót tesz, a palacsinta tésztáját pedig puhává teszi, és egy igazán kellemes ízvilágot ad neki.

Nem titok, hogy a szénsavnak és a kovásznak köszönhető mindez, ugyanis míg az előbbi könnyedebbé teszi a tésztát, addig az utóbbi a különleges ízért és a szép színéért felel. Világos sörök esetében enyhébb, a sötétebbeknél pedig testesebb és hangsúlyos ízre számíthatunk. 

Ajánljuk még:

Ezek is érdekelhetnek

Friss