Aki készített már otthon amerikai palacsintát, az tudja, hogy néha nem olyan lesz az állaga, mint ahogyan az abban a bizonyos nagy könyvben meg van írva még annak ellenére sem, hogy megfelelő mennyiségű sütőpor került a bele. Azonban van egy egészen meglepő hozzávaló, ami egy teljesen új dimenzióba emeli ezt a csodás desszertet. Hogy mi ez? Dobpergés… A sör.
AMERIKAI PALACSINTA RECEPT >>>
Naná, hogy a sör, hiszen egy igazán sokoldalúan alkalmazható alapanyagnak számít a konyhában - írja a The Daily Meal. Különböző húsokat párolunk benne, a pácoknak is nagyon jót tesz, a palacsinta tésztáját pedig puhává teszi, és egy igazán kellemes ízvilágot ad neki.
Nem titok, hogy a szénsavnak és a kovásznak köszönhető mindez, ugyanis míg az előbbi könnyedebbé teszi a tésztát, addig az utóbbi a különleges ízért és a szép színéért felel. Világos sörök esetében enyhébb, a sötétebbeknél pedig testesebb és hangsúlyos ízre számíthatunk.
Ajánljuk még: