Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Így lesz még ízletesebb a rántott csirke – soha ne hagyd ki ezt a lépést!

default user icon
MME
Sült és rántott csirkét minden családban készítenek, és hiába egyszerű feladat, mégis szinte mindenki máshogy ízesíti, süti. Most egy olyan módszert mutatunk, amitől a végeredmény még finomabb, szinte tökéletes lesz.

Vannak, akik nedves pácban ízesítik a csirkehúst, mások a száraz fűszerezésre esküsznek és olyanok is akadnak szép számmal, akik folyamatosan kísérleteznek különböző pácokkal, bevonatokkal és sütési módokkal, hogy még teljesebb ízű, lédús legyen a hús, és ropogós a csirke bőre vagy a panír. Ezek a próbálkozások néha sikerrel járnak, néha nem… Egy dolog biztos: ahhoz, hogy a hús minél tovább megőrizze a nedvességtartalmát, és a lehető legízesebb legyen, elengedhetetlen, hogy hosszabb ideig ázzon sós lében.

Egyszerű módszer: sós vízben áztatás

A sütés rendkívül intenzív, magas hőfokon végzett főzési forma, ami gyorsan, sok nedvességet von ki a húsból. A sós víz annyi nedvességet ad a húshoz, hogy még sütés után sem szárad ki. Néhány óra sós vízben ázás már segít, de a legjobb, ha egy egész éjszakán át hagyjuk, hogy felszívódja a csirkehús a sós levet.

Ízek kavalkádja

Természetesen a són kívül rengeteg lehetőségünk van az ízesítésre. Mehet bele mindenféle fűszer, például cayenne bors, fokhagyma, oregánó vagy bazsalikom. Néhány kanál barna cukor vagy méz kellemes, extra ízt ad a húsnak, a csípős szószok pedig pikáns ízt és plusz savat ad hozzá az ételhez.

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek