Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ebbe csomagold a szendvicsedet, hogy valóban friss maradjon!

default user icon
MME
Az elázott, szétmállott szendvicsnél nincs rosszabb, legyen szó egy piknikhez vagy munkahelyi ebédhez készített finomságnál. Bár számos oka lehet annak, hogy a szendvics nem maradt ropogós és friss, leggyakrabban a nem megfelelő csomagolóanyag okozza a galibát.

A tocsogó, nedvességben úszó szendviccsel nemcsak az a baj, hogy nem túl esztétikus, hanenyilvánvalóan az evés élményét is rontja. Hogy mi a megoldás? Eláruljuk!

Amit inkább ne használjunk

A leggyakrabban alufóliába vagy folpackba csomagoljuk a szendvicseket. Ezek hatékonyan megvédik az uzsonnánkat a külvilágtól – és fordítva. Ám sajnos ez a hatékonyság azt is jelenti, hogy tökéletesen bezárják a nedvességet, ami a lédús paradicsomból, friss salátából származik, eláztatva a szendvicset… A szalvéta és a papírzacskó ideje már régen lejárt, de akkor mi marad?

A legjobb választás szendvics csomagolására

A porózusabb anyagok, mint például a pergamen vagy a viaszpapír megoldást jelenthet a problémára. Nemcsak a kenyeret vagy a pékárut védik meg, hanem a a szendvics egyéb összetevői is frissek maradnak. Ráadásul a pergamen és a viasz is nagyon klassz, esztétikus csomagolóanyag. Ha nem szeretnénk egyszer használatos anyagokat használni erre a célra, válasszunk méhviaszos csomagolókat. Ezek a kendők, zacskók ugyanúgy légáteresztők, mint a pergamen vagy a viaszpapír, de újra felhasználhatók.

Extra tipp:

Függetlenül attól, hogy milyen csomagolóanyagot választunk, figyeljünk arra, hogy hogyan csomagolunk: fogjuk össze szorosan a szendvicset, hogy a feltétek ne mozduljanak el, és ügyeljünk arra, hogy lezárjuk a csomagolást. Ha szükséges, duplán csomagoljunk!

(Nyitókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

 

 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss